Blog: Kies voor Wireless as a Service

Wireless as a Service; Een volledig gemanaged draadloos netwerk, met een optimale dekking, tegen een vast bedrag per maand

Wireless as a Service (WaaS) is een opkomende trend in de IT-wereld. Het stelt organisaties in staat om draadloze netwerken efficiënt en kosteneffectief te implementeren en beheren. Bij Wireless as a Service wordt het beheer van draadloze netwerken uitbesteed aan een externe dienstverlener, waardoor de organisatie geen grote investering hoeft te doen in hardware of technische expertise.

Tegenwoordig is het voor mensen vanzelfsprekend dat overal, vaak draadloos, gewerkt kan worden. Ze maken zich niet echt druk over de werking ervan, maar verwachten wel dat het altijd beschikbaar is, extreem snel en altijd veilig. Net zoals elektriciteit en stromend water, is draadloos internet een onmisbare voorziening geworden waar zowel individuen als bedrijven steeds afhankelijker van worden om productief, efficiënt en tevreden te blijven. Met de toenemende migratie van toepassingen naar de cloud, betekent het uitvallen van je draadloze netwerken ook dat je bedrijfsactiviteiten stil komen te liggen.

Als organisatie zelf investeren in draadloze netwerken kan enorm tijdrovend en kostbaar zijn. Naast een juiste installatie en configuratie dienen deze netwerken ook onderhouden van tijd tot tijd ge-update te worden. Gelukkig is er een betere manier voor bedrijven – van elke omvang, in elke branche – om snelle, veilige draadloze-systemen aan te schaffen. Het antwoord hierop is de inzet van Wireless as a Service.


Hoe werkt Wireless as a Service in de praktijk?

Wireless as a Service (WaaS) is een benadering waarbij organisaties draadloze netwerkdiensten kunnen gebruiken zonder de fysieke infrastructuur zelf te bezitten of te beheren. Het systeembeheer, de beveiliging en monitoring worden uitbesteed aan een derde partij zoals SouthernHill. Evaluatie van bestaande IT-infrastructuur en behoeften op het gebied van draadloze connectiviteit vormen de basis voor aanbevelingen over hardware, software en configuraties die nodig zijn om aan deze behoeften te voldoen.

Na implementatie nemen wij het beheer en onderhoud van het draadloze netwerk op ons, inclusief firmware-updates, optimalisatie en probleemoplossing. Dit zorgt ervoor dat een organisatie zich kan richten op zijn kernactiviteiten, terwijl de beveiliging wordt gewaarborgd met passende veiligheidsmaatregelen zoals gebruikersauthenticatie, encryptieprotocollen en monitoringtools.

Draadloze netwerkmonitoring is belangrijk voor goede prestaties en betrouwbaarheid. Wij houden het netwerk in de gaten en lossen proactief problemen op. Wireless as a Service biedt kosteneffectieve draadloze netwerkdiensten, waardoor organisaties zich kunnen concentreren op hun kerntaken terwijl ze profiteren van betrouwbare connectiviteit en robuuste beveiliging.


De voordelen van het gebruik van Wireless as a Service

Wireless as a Service biedt organisaties flexibiliteit en schaalbaarheid in draadloze netwerkdiensten. Het belangrijkste voordeel is de eenvoudige aanpassing van netwerkconfiguraties zonder fysieke apparatuur of complexe installatieprocessen.

Wireless as a Service biedt bedrijven de mogelijkheid om snel te reageren op veranderingen en nieuwe technologieën. Het zorgt ook voor schaalbaarheid van draadloze infrastructuur, waardoor kosten efficiënt beheerd kunnen worden en het netwerk altijd optimaal presteert, ongeacht de groei of krimp van de organisatie.

Met Wireless as a Service (WaaS) wordt het onderhoud en beheer van draadloze netwerken uit handen genomen. Updates, patches en monitoring worden verzorgd door de leverancier, waardoor IT-afdelingen meer tijd hebben voor strategische taken. Dit biedt organisaties flexibiliteit, schaalbaarheid en eenvoudig netwerkbeheer zonder grote initiële investeringen. Draadloze netwerken kunnen efficiënt worden beheerd en aangepast aan veranderende bedrijfsbehoeften.


Het kiezen van de juiste WaaS-provider voor jouw bedrijf

Bij SouthernHill begrijpen we dat het selecteren van de juiste Wireless as a Service-provider een cruciale stap is voor jouw organisatie. SouthernHill is er om je te helpen de impact van draadloze connectiviteit op de productiviteit van je organisatie te maximaliseren. Hier zijn een paar redenen waarom SouthernHill dé partner is voor Wireless as a Service:

  • Topklasse Wireless as a Service-oplossingen: Onze Wireless as a Service-oplossingen zijn ontworpen met het oog op topprestaties, functionaliteit en betrouwbaarheid. Met onze geavanceerde technologieën bieden we de beste draadloze connectiviteit voor jouw bedrijfsbehoeften.
  • Flexibele prijsmodellen: Bij SouthernHill begrijpen we dat elk bedrijf uniek is. Daarom bieden we flexibele prijsmodellen die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften en budget, zodat je alleen betaalt voor wat je nodig hebt.
  • Robuuste SLA’s: Onze service-level agreements (SLA’s) garanderen maximale uptime, snelle reactietijden bij eventuele problemen en uitgebreide ondersteuning. Met SouthernHill kun je erop vertrouwen dat je draadloze netwerk altijd operationeel is.
  • Bewezen klanttevredenheid: Onze klanten zijn onze beste ambassadeurs. Door het raadplegen van referenties en het lezen van reviews of testimonials, zul je ontdekken dat SouthernHill bekend staat om zijn uitstekende service en klanttevredenheid.

Bij SouthernHill streven we ernaar om de juiste WaaS-oplossingen te leveren die perfect aansluiten bij de unieke behoeften van jouw bedrijf. Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen bij het verbeteren van je draadloze connectiviteit en productiviteit!